Hoi, mijn naam is Elisabeth

Leuk dat je er bent.

Hoi, mijn naam is Elisabeth Anna Labrujere

Wie ik ben?

Mens op de allereerste plaats.

De visie: De dansende mens

En ik zie een wereld voor me waar mensen weer dansen!

> Dansen in hun eentje als een kind, vrij in lichaam en geest, al dansende met alles wat er in, om hun heen en in het leven gebeurt.

> Waar mensen weer dansen met elkaar in liefde en vreugdevolle verbinding

> Waar we dansen met systemen*, waar we tot de kern komen van ons mens zijn, waar mens en natuur samen leven, groeien en bloeien. Waar we samen vanuit ieders pure zijn, in gemeenschap leven vanuit de essentie, mét de stroom van het leven. Dit is waar ik in geloof. En de weg waar ik voor ga.

De weg: wat ik zie dat daarvoor belangrijk is

Waarom dansende mensen? Dansen is een vorm van expressie geven aan wat jij vanuit jouw pure kern en belevingswereld ervaart. Daarmee is het authentiek, puur en kwetsbaar (en soms spannend). Het is bewegen vanuit beleving. Je komt weer in contact met jezelf en daarmee met de wereld om je heen. En dat we hebben we nodig willen we in onze eigenheid, in onze kracht in verbinding leven met elkaar. Want authenticiteit nodigt uit tot authenticiteit. En dat geeft een pure verbinding van mens tot mens.

Dansen is ook (figuurlijk) kunnen bewegen met wat er is. In jouw eigen belevingswereld hoe ongemakkelijk of pijnlijk dat soms ook is, kunnen bewegen in contact met een ander (in integriteit) of bewegen met de onverwachte gebeurtenissen in het leven.

Wat ik echter zie is dat veel mensen danwel niet in contact staan met hun lichaam en innerlijke belevingswereld en/of niet expressie daaraan kunnen geven in het dagelijkse leven. We leven dan meer uit het hoofd. En daarmee zet je de energie van wat je voelt, maar niet bewust ervaart, vaak vast. Of wordt het een strijd tussen hoofd en gevoel. En dan kan het gaan wringen, verkrampen of ophouden met stromen, zowel in je lichaam als in het contact met een ander, als in het leven.

Wat ik doe: Danscoaching

Voor mij is dansen altijd een passie geweest, een plek waar ik thuis kom, kom tot mijn essentie. Danscoaching is een coachingsvorm die ik inzet om individuen en groepen te begeleiden om te komen tot de essentie en daaraan expressie te geven (in beweging en woord), zodat de levensenergie weer in je & buiten je kan gaan stromen. Danscoaching is dus niet: ik ga jou leren hoe jij moet bewegen! Nee, in danscoaching laten we het lichaam spreken. Alle antwoorden zitten al in je. En samen scheppen we de ruimte die nodig is, gaan we op ontdekkingsreis zodat de inzichten vanzelf boven kunnen komen.

Meer weten? Contacteer me!

Wat ik doe: Schrijven & Spreken

Mijn studieachtergrond was Science, Business & Innovation (MSc), wat momenteel niet meer mijn carrierepad is. Maar, mijn fascinatie voor transitiemanagement, organisaties en leiderschap is onveranderd gebleven. Tijdens mijn studie ontdekte ik mijn interesse voor complexe systemen, maatschappelijke systeemverandering. Hoe organiseren we onszelf? Hoe werkt verandering? Hoe kunnen we een wereld bouwen die geen schade doet aan mens en planeet?

Na mijn reis ontdekte ik dat voor mijn kinderwens om ‘de wereld een beetje mooier te maken’ systeemverandering en persoonlijke transformatie hand in hand gaan. Op beide niveaus dienen we terug te gaan naar de kern, de essentie. In mijn optiek is afhankelijkheid tussen micro (individu), meso (organisatie/maatschappij) en macro (zeg: onvoorspelbaarheid, het grotere geheel) onderbelicht die voor een florerende mensheid, maatschappij & planeet nodig zijn.

Lees over deze onderwerpen meer in mijn blogs, of houd mijn social media kanalen in de gaten.

*naar: dancing with systems, van Donella Meadows, grondlegster van het systeemdenken

Hoe ik hierbij kom: een stukje van mijn verhaal

Ik had een leven waarvan de maatschappij zegt: jij hebt alles op een rijtje. Ik haalde mijn masterdiploma op de universiteit in innovatiewetenschappen, deed vele curriculaire activiteiten, ging de business consulting in, had een relatie, prachtige vrienden en familiekring en een eigen huis. Ik werkte hard, gedreven door het willen maken van impact. Niks mis mee! Een dankbaar en rijk leven, en ondertussen was ik op zoek naar zingeving… op zoek naar vervulling van een diepere leegte.

Ik ontdekte dat ik vooral uit mijn hoofd leefde. Gestuurd door mijn ratio met veelal angstige gedachtes was mijn hoofd de drijvende motor van dag tot dag. Het putte me uit. Na 6 jaar (incl. een burn-out) kreeg ik een ingeving over mijn werk: ‘dit is het niet’.

Maar: wat was het dan wel? Ik had geen idee. Dus ik zei alles op, mijn baan en mijn huis en ik vertrok. In mijn camper op een ontdekkingsreis. Wie ben ik? Hoe wil ik leven? Wat wil het leven van mij? Wat wil er zich ontvouwen als ik alle ruimte creeer en stap voor stap zet? Ik ging op reis en alle ervaringen die op mijn pad kwamen leidden mij tot het ervaren van de antwoorden, met het lichaam. Ik zakte van mijn hoofd naar het lijf: het voelen, ervaren, het diepere weten.

Ik kwam in contact met mijn kern, essentie, authenticiteit.

Mijn hoofd, hart en handen (lichaam!) begonnen daarna samen te werken. Als 1 geheel, 1 voertuig. Ik ontdekte mijn visie voor de wereld en mijn missie om daar te komen. Dit is waar ik in geloof, dit ga ik doen. Zo ontstond mijn levensfilosofie en onderneming: de dansende mens.