Danscoaching

1 op 1

Van niet (zeker)weten naar voelen, ervaren weten wat je wil en nodig hebt. Ontdek het met 1 op 1 danscoaching

Danscoaching

1 op 1

Van niet (zeker)weten naar voelen, ervaren weten wat je wil en nodig hebt. Ontdek het met 1 op 1 danscoaching

Op ontdekkingsreis

Heb jij wel eens het gevoel: is dit het nou? Je baan, je werk, je huis, je… misschien meerdere dingen tegelijk. Het is wel oké, je hebt het fijn maar het is het ook niet helemaal. Je twijfelt, je weet het niet, dit is het misschien niet, maar wat dan wél? Misschien wil je graag de wereld een beetje beter maken. Maar met hoe het nu gaat vraag je je ook wel af: draagt wat ik doe écht bij? Je weet het niet zo goed, maar je weet ook niet goed wat je anders zou willen doen.

Dan kan je 100 vacatures lezen, heel veel overpeinzen en nadenken, blijven zoeken en zoeken. En ondertussen stilzitten achter je bureau.

Maar daarbuiten ga jij het niet vinden. Hier binnen in jouw lijf wel.

Wat bedoel je ‘binnen in jouw lijf’?

Herken jij dit:

 • Probeer je alles te begrijpen?
 • Overpeins je veel keuzes?
 • Kan je dingen over-denken?
 • Ben je veel aan het wikken en wegen, weeg je voors- en tegens continu af?

en..

 • Twijfel jij vaak aan hoe jij je voelt over iets?
 • Vind je het lastig om te voelen?
 • Sta jij door de dag heen niet vaak stil bij je fysieke lijf zoals je lichaamshouding?
 • Ben jij alert op wat je waarneemt met je zintuigen (zoals zicht, reuk, tast)
 • Merk jij op hoe je je voelt (welke emoties)?
 • Dan kan het goed zijn dat je meer in je hoofd (met je denken) leeft dan met je lichaam (je voertuig in dit leven).

En dat is niet fout/slecht, het is super menselijk. En denken is ook helemaal niet verkeerd, je ratio is super nuttig. Maar leven we alleen op basis van ratio…. dan raken we tot gevolg het contact met ons lichaam, onze essentie van wie we zijn, wat we willen en wat we nodig hebben kwijt.

Want alle emoties en signalen en antwoorden zijn er al: het hoofd overstemt alleen vaak de signalen die jouw lichaam al geeft.

En luisteren naar al die signalen is een kompas voor een leven die helemaal bij jou past en waar het leven voor je gaat stromen.

Dus is er 1 weg: we keren naar binnen, het lichaam in en we gaan ervaren. Dus nemen we de tijd om te verstillen, vertragen en te voelen… En geloof me, dan komende inzichten vanzelf.

Oke.. Wat kan jij dan voor me doen?

Ik kan je helpen. I have been there too. Ik maakte eerste stap nadat ik heel helder had op mijn 36urigekantoorbaan: dit is het voor mij niet. Ik had destijds de middelen om alles op te zeggen en te gaan ontdekken wat het wel was op een reis, wat vooral een innerlijke reis naar binnen werd. Waardoor ik nu het leven leef wat wel helemaal bij mij past en waardoor ik nu ten volste ervaar: dit is het wél.

Wat ik heb geleerd gebruik ik om jou te ondersteunen in jouw proces d.m.v. danscoaching. Ik moest er Europa voor doorheen (en een opleiding;)), maar dat hoeft voor jou niet.

Wat gaan we doen?

Samen op de dansvloer gaan we op een ontdekkingsreis. Ik begeleid je je eigen belevingswereld en lichaam in zodat jij gaat ontdekken wie jij bent, wat je nodig hebt en hoe je je voelt. En die inzichten brengen beweging, binnen en buiten, in jezelf, letterlijk op de vloer en daarna in jouw leven.

Stilzitten (geen actie ondernemen op wat je ervaart) is stagnatie. Beweging leidt tot groei.

Wat kan je verwachten?

Een ontdekkingsreis. Een eerste stap om in beweging te komen, om samen te gaan onderzoeken, hoe voel ik me hier nou over en wat heb ik nodig? En welke ontdekking je ook doet, dan ben je al in beweging. Ieder proces is uniek en individueel. Ik begeleid je om jouw unieke antwoord te ontdekken.

En dat betekent dat je dan niet meer vastzit in herhalingen van twijfel en niet-weten. Je bent aan het ontdekken gegaan.

Inzicht leidt tot verandering. Beweging leidt tot groei.

Of je nou 1 of 3 sessies nodig hebt, of een 1 op 1 traject over langere tijd, dat maakt niet uit:

Zet die allereerste stap nu! En kom in beweging!

FAQ

 • Is dit wel voor mij? Is mijn vraag geschikt voor een sessie?

  Only one way to find out. Call me!

 • ‘Ik denk dat ik niet kan dansen’

  Iedereen kan dansen. Iedereen heeft een lichaam. Soms hebben we vooral een beeld van wat we denken dat dansen is, en daarmee blokkeren we het lichaam en de vrije expressie vanuit het lijf. Hoe jouw lijf wil bewegen, of NIET fysiek wil bewegen(!), alles kan, alles is een dans, er is geen goed of fout.

 • Ga jij mij pasjes leren / leren dansen?

  Nee, het gaat om jouw authentieke beleving en beweging.

 • ‘Ik vind het spannend’

  Snap ik! Dansen kan kwetsbaar en spannend zijn omdat het een pure expressie is vanuit jou. Daarom ga ik altijd met aandacht en zorgvuldigheid te werk en begeleid ik je ook in deze eventuele spanning.

 • Ik leef onder het modaal inkomen/zit in de bijstand. Kan je iets voor me betekenen?

  Neem contact op en dan bespreken we de opties.